De HTC One gaat de concurrentie aan

HTC-ProductDetail-Hero-slide-04 (1)Aan de naam te zien zou je misschien denken dat er met HTC One wordt begonnen aan een nieuwe serie smartphones, maar opmerkelijk genoeg is dit toestel de opvolger van de al eerder verschenen HTC One X. Dat toestel bracht echter niet het succes wat ervan verwacht werd en nu is het aan de HTC One om dat alsnog te gaan behalen. Aan deze smartphone is dan ook te zien dat alles uit de kast is gehaald om van deze telefoon wel een commercieel geslaagd project te maken. Zo straalt de aluminium behuizing al direct klasse en stevigheid uit. Daardoor ligt de smartphone lekker in de hand en doordat de antenne in het aluminium is verwerkt is het bereik tijdens het bellen uitstekend.

Een ander element dat letterlijk in het oog springt is het kwalitatief hoogstaande beeldscherm. Dit Super LCD 3 kent een afmeting van 4,7 inch waarop een resolutie van 1920x1080p wordt behaald. Daarbij is het vervaardigd van Corning Gorilla Glass en dus in zeer hoge mate bestand tegen krassen en barsten. Een zeer geschikt scherm om filmpjes op te bekijken dus, maar bijvoorbeeld ook prima om op te gamen.

Een opvallend punt waarmee de HTC One zich onderscheidt is de camera. Met slechts 4MP doet het niet mee aan de race om het hoogste aantal megapixels, maar introduceert daarentegen eens een andere technologie: de UltraPixel beeldsensor. Door dit geavanceerde systeem zou het veel makkelijker moeten zijn om in zeer uiteenlopende situaties toch goede foto’s te maken. De laatste jaren komt steeds meer de opinie op dat een dergelijke beeldsensor veel belangrijker is voor de kwaliteit van de foto’s dan het aantal megapixels.

Wanneer de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant wordt vergeleken met de concurrentie dan ziet het er voor HTC goed uit. Met o.a. de 1.7 GHz quad-core processor kan  de HTC One de strijd aan met andere high-end smartphones zoals de Galaxy S4 van Samsung of de iPhone 5 van Apple. Of deze nieuwe smartphone HTC gaat helpen het bedrijf terug aan de top van de markt te brengen valt nog te bezien. HTC houdt nog steeds haar premium prijsstrategie aan waardoor de nieuwe telefoons vaak iets duurder uitvallen dan de toestellen van de concurrenten.

Laat wat van je horen

*