Tablets van Apple en Samsung populair in Nederland

Bijna alle tablets die in Nederland worden verkocht zijn ofwel van Apple, ofwel van Samsung. Vooral Apple heeft een enorm marktaandeel en bijna 3 op de 4 verkochte tablets zijn van het Amerikaanse merk. Samsung heeft een marktaandeel van bijna 25 procent en bijna 1 op de 4 verkochte tablets is dus van het Koreaanse bedrijf.

Er worden in Nederland elke maand ongeveer 100.000 tablets verkocht en beide bedrijven verkopen elke maand enkele tienduizenden tablets. Fabrikanten als Asus, Acer, Sony en verschillende goedkope Chinese merken hebben minder succes en van die tablets worden er per maand slechts enkele duizenden verkocht.

Van alle tablets die op dit moment actief zijn in Nederland zou ongeveer 70 procent draaien op iOS en 29 procent op Android. De overige 1 procent zou op verschillende besturingssystemen draaien, waaronder Windows, BlackBerry OS en WebOS. Het percentage van Windows zal in de nabije toekomst waarschijnlijk toenemen. Windows 8 is ook compatibel met tablets en er zullen waarschijnlijk dus meer tablets worden uitgerust met het besturingssysteem van Microsoft.

De meeste Nederlanders die een tablet hebben gekocht zijn ook online actief. De meeste tablets betreden het internet met behulp van WiFi, maar steeds meer mensen gebruiken hun tablet ook in combinatie met een sim-kaart en het mobiel netwerk. Dit komt vooral doordat er aparte abonnementen, de zogenaamde sim only abonnementen, zijn voor mensen die alleen internet gebruiken. Wanneer we de huidige sim only vergelijken met de sim only van een aantal jaren geleden, dan is direct duidelijk dat we vandaag de dag meer keuze hebben.

Bron:

http://tweakers.net

 

 

Laat wat van je horen

*