De smartphone is een goede gameconsole

Een smartphone. Zo’n beetje heel Nederland heeft er inmiddels wel één. Dat een mobiele telefoon allang niet meer alleen wordt gebruikt om te bellen, mag geen nieuws zijn. Tegenwoordig gebruik ik mijn smartphone meer voor andere dingen dan voor bellen. Sterker nog, bellen doe ik nauwelijks nog. Met de komst van What’s app is het bijna overbodig.

Twitter, Facebook, surfen op internet; ik doe het allemaal met mijn smartphone. En al deze dingen dor ik vaker met mijn telefoon dan bellen. Wat ik ondertussen ook vaker doe dan bellen, is gamen op mijn mobiele telefoon. Van puzzelspellen tot racespellen en van een golfspel tot mahjong spelletjes, ik speel het tegenwoordig allemaal regelmatig op mijn Samsung smartphonetje. Het is voor mij een gameconsole dat ik altijd bij me heb. Zit ik in de trein en heb ik zin in een potje golf, dan sluit ik Facebook even af en start ik Let’s Golf 3 op.

Groot voordeel is dat de technologie van smartphones snel verbetert, waardoor steeds betere kwaliteit spelletjes kunnen draaien. Let’s Golf ziet er bijvoorbeeld gelikt uit. Scherp beeld, veel details. Het zijn dingen die ik als gamer heel belangrijk vind en waar je zelfs bij het gamen op je smartphone al tevreden wordt gestemd. Maar ook minder technologisch hoogstaande games (casual games) zijn erg leuk om te spelen op je smartphone. Deze spellen zitten vaak wat eenvoudiger in elkaar, maar zijn prima voor bijvoorbeeld een treinreis.

 

Laat wat van je horen

*