Samsung Galaxy S3 arriveert op 29 mei in Nederland

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S3, zal eind deze maand naar Europa worden verscheept. De nieuwe telefoon werd gisteravond aangekondigd op een press event in Londen.

Samsung had de introductie van de Galaxy S3 al een paar keer eerder uitgesteld, maar gisteravond was het eindelijk zo ver. De pers kwam van alle hoeken uit de wereld om de nieuwe Samsung telefoon te mogen aanschouwen en het evenement was een groot succes.

De nieuwe Galaxy S3 heeft veel weg van zijn voorganger, maar de telefoon is iets groter geworden. Dat komt voornamelijk doordat het scherm in grootte is toegenomen. De Galaxy S3 is uitgerust met een 4,8 inch scherm. De telefoon is slechts 8,6 mm dik (of dun) en het gewicht is 133g. De smartphone is leverbaar in het wit of in het donkerblauw.

Het hart en het brein van de Galaxy S3 zijn een nieuwe quad-core 1,4 GHz Exynos processor, een werkgeheugen van 1 GB en een intern geheugen van 16, 32 of 64 GB dat met behulp van een microSD-kaart slot kan worden uitgebreid. Het oog van de Galaxy S3 is een 8 megapixel camera die dankzij nieuwe software is voorzien van gezichtsherkenning en burst shots kan maken met 3,3 foto’s per seconde. De nieuwe camera heeft bovendien geen shutter lag. Het geheel wordt van stroom voorzien door een 2100 mAh batterij die indien gewenst verwisseld kan worden.

Naast de nieuwe hardware is er ook een nieuwe versie van Touchwizz uitgebracht. Deze nieuwe versie lijkt bij deze release meer vernieuwingen dan normaal te kennen en er zijn erg veel leuke en handige functies toegevoegd. De belangrijkste vernieuwingen zijn nieuwe methoden om moeiteloos foto’s te delen, een nieuwe methode om met behulp van nfc en WiFi eenvoudig data te delen met andere telefoons en een functie waarmee de telefoon met spraak kan worden bediend.

De Samsung Galaxy S3 is dus een zeer complete telefoon met nieuwe hardware en nieuwe software en het zou ons niet verbazen als de Galaxy S3 de best verkopende Android telefoon van 2012 wordt. Of de telefoon ook de iPhone 5 kan verslaan? Samsung heeft een grote stap gemaakt, maar we denken dat de iPhone 5 toch het populairst blijft.

Bronnen:
http://tweakers.net
http://www.engadget.com

Laat wat van je horen

*