Tiener overleden bij ‘Project X- feestje’

In de Amerikaanse stad Houston is bij een uit de hand gelopen feestje een tiener om het leven gekomen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News.
De jongen werd woensdagochtend beschoten en overleed later in het ziekenhuis. Het feestje was geïnspireerd op de film ‘Project X’ waarin drie tieners een gigantisch feest geven in de hoop populair te worden.

Het feestje werd aangekondigd via social media en binnen korte tijd meldden honderden gasten zich. Rond middernacht arriveerde er politie bij het huis om de boel een halt toe te roepen. Rondom die tijd waren de feestgangers al verspreid over verschillende straten waar diverse opstootjes plaats vonden.

Dertig minuten later brak de hel los volgens een buurman. ‘Kinderen renden over straat, maar de parkeerplaatsen waren vol, dus niemand kon weg’ vertelt hij. ‘Er ontstonden ruzies en ze begonnen op elkaar te schieten’. Volgens politie agent Mark Stephens waren er griezelig veel paralellen tussen de film Project X en de situatie. De tieners deden alles na wat er in de film gebeurde. In de film kent het feestje van de drie hoofdpersonen geen grenzen en is alles geoorloofd.

Het is overigens niet het eerste Project X- feest wat uit de hand is gelopen. Twee tieners uit Canada wilden vorige week een feest geven en plaatsten een tweet met #projectKris. Het bericht werd maar liefst negenhonderdduizend keer geretweet, waarna de politie ingreep. De film draait sinds begin maart in de bioscoop, zowel in de VS als in Nederland.  Op Facebook zijn er diversen acties die oproepen om de film te boycotten.

Laat wat van je horen

*