Statiegeldflessen afschaffen

Al enige tijd gaat het nieuws de ronde dat ze in de supermarkten de statiegeldflessen af willen gaan schaffen vanaf 2014. Alle winkels zouden zelf uit mogen maken of dat ze hierin mee gaan, maar wat zouden ze gaan doen? Als je de statiegeldflessen niet meer weg hoeft te brengen, komt er dan meer afval op straat te liggen of wat zouden de Nederlanders hier mee gaan doen? Er zijn al wat leuke ideeën bekend:

  •  Je kunt er mee knutselen;
  • Je kunt ze gewoon weggooien;
  • Je kunt ze op basisscholen inleveren zodat zij er wat mee kunnen doen;
  • Je kunt er zelf geld mee gaan inzamelen door ze op te halen bij anderen.

Er zijn dus wel mogelijkheden als de statiegeldflessen worden afgeschaft en het voordeel dat je zelf hebt is dat je niet continu heen en weer moet sjouwen met de lege flessen omdat je er geld voor terug krijgt. Je betaalt dan vanaf nu veel minder voor een fles Cola of voor een kratje bier, het statiegeld krijg je namelijk niet overal meer terug, dus betalen hoeft dan ook niet meer!

Laat wat van je horen

*